Børneorm

Børneorm giver som oftest ingen gener ud over kløe ved endetarmsåbningen. Børneormene ligner 1-2 cm lange hvide "sytråde". Hele familien skal behandles og I skal kontakte klinikken for behandling.

Behandlingen virker ved at lamme og dræbe de voksne orm, men æggene dræbes ikke. Man skal derfor behandles i alt 3 gange med 2 uger mellem hver behandling. På den måde når alle æg at klække, men ormene når ikke at lægge nye æg inden næste behandling.

Behandlingen hindrer ormene i at optage sukker og på den måde dør ormene. Det kan godt tage et par dage, før alle orme er helt døde. Derfor kan man nogen gange se levende orme i afføringen en til to dage efter, man har taget behandlingen.

Det er vigtigt med god hygiejne:

  • Grundig håndvask efter toiletbesøg og før hvert måltid
  • Hold negle kortklippede og rene
  • Hyppig vask af håndklæder, sengetøj og undertøj ved minimum 60 grader 
  • Rengøring af soveværelser

Selv om behandlingen er effektiv, er gentagne infektioner hyppige. Fordi andre medlemmer af familien ofte også er smittede, kan det være, at behandlingen "glipper" hos nogle, og da stiger risikoen for ny infektion.

I nogle tilfælde kan det også være andre børn i børnehave eller andre nære venner fra skolen, som er "bærere" af infektion. Det er derfor en god idé, at give besked i institution eller skole.

Læs mere på: http://www.sygeboern.dk/sygdom/boerneorm